Keresés

Modulok

Az EOS rendszer fő moduljai

Keretgazdálkodás

A jogszabály által előírt kötelezettség vállalás nyilvántartásán túl, alkalmas az intézmény gazdálkodásának on-line felügyeletére, több szintű szervezeti felépítés esetén is. A költségvetés meghatározása után, annak tényleges főkönyvi könyvelése előtt képes a rendszer a projektek gazdálkodási évre vetített maradványellenőrzésére. A rendszer a tény pénzforgalmi adatokat megelőzően már lehetőséget biztosít az időben előremutató tervezésre, gazdálkodásra. A rendszerből nyert információk pénzforgalmi és üzemgazdasági elemzéseket biztosítanak, bizonylat szintű analitikával alátámasztva.

Szerződés nyilvántartás

A rendszerbe integrált szerződés nyilvántartás biztosítja az automatikus kötelezettség vállalások készítését és az automatikus és folyamatos pénzügyi teljesítés figyelését is.

Pénzügy

A rendszerben a klasszikus pénzügyi folyamatok mindegyike megtalálható, így az iktatás, számlakészítés, teljesen elektronikus csekk-, utalás-, pénzforgalom- feldolgozását. Ezekkel összhangban valósul meg a folyószámla kezelés, ÁFA nyilvántartás és minden pénzüggyel kapcsolatos nyilvántartás, levelezés. A KTK könyvelés, és a Kincstárral történő egyeztetés automatikus. Itt működik a teljes körű pénztárkezelés előleg nyilvántartással.

Számvitel

A modulban az analitikus rendszerekből azonnali, automatikus feladással kerülnek rögzítésre a könyvelési tételek, az egyéb vegyes, és előirányzat könyvelést egyszerű, és könnyen kezelhető adatbeviteli képernyőn lehet végrehajtani.
A szakfeladati könyvelés teljesen automatikussá tehető, különböző kontírozási lépések előre paraméterezhetők. A többlépéses paraméterezett költségfelosztás biztosított. Minden számviteli kimutatás időkorlát nélkül lekérhető. Biztosított a K11-es beszámoló interfész.

Eszközgazdálkodás

A készletek és tárgyi eszközök igénylését, megrendelését, raktározását, felhasználását nyilvántartó rendszer. A keretgazdálkodással és a pénzüggyel szerves kapcsolatban működik, így a készletgazdálkodás minden feltétele biztosított a legpontosabb beszerzési ár nyilvántartással. Az automatikus főkönyvi feladás biztosított.

Pályázatkezelés

A pályázatkezelő modul a pályázati folyamatot támogató, azt lefedő integrált elem. A regisztrációtól kezdve a pályázatbeadásán, a hiánypótláson, a pályázat módosításain át a projekt közbeni vagy projekt végi beszámolásig minden folyamat az EOS pályázatkezelő modulban végezhető, oly módon hogy a kapcsolat folyamatos az alap rendszerekkel (főkönyv, pénzügy).

Facility Management

Az EOS rendszer létesítménygazdálkodást támogató modulja alkalmas az adott költségvetési intézmény ingatlan vagyonának nyilvántartására és szűkebb értelemben vett üzemeltetési tevékenységének elektronikus rögzítésére, illetve minden olyan igény támogatására, ami ehhez kapcsolódhat pl. a catering, a (autó) flottakezelés, vagy akár az informatikai rendszergazda teendők vezetése is.